Workshops, Repetitie en Optreden

Stap 1 – Kies je Volgspot-thema
Bekijk het programma en bepaal aan welke editie(s) van De Volgspot je wilt meedoen. Kijk wanneer je beschikbaar moet zijn voor de zangworkshop de bandrepetitie en het optreden en houd deze data vrij in je agenda.

Stap 2 – Kies je song
Zoek het nummer uit dat je wilt zingen. De band speelt de song in de originele toonsoort. Ligt die niet lekker, dan moet je óf daarop oefenen, óf een ander nummer kiezen.

Stap 3 – Geef je op via de aanmeldbutton

Stap 4 – Stuur je filmpje/audiofile op
In de bevestiging die je van ons krijgt, zullen we je vragen om een videootje of geluidsopname te maken waarop je (een deel van) ‘jouw’ nummer zingt. Wij sturen die door naar de zangcoach. Op die manier kan zij alvast kijken waar ze met jou aan kan gaan werken tijdens de zangworkshop.

Stap 5 – Bezoek de workshopmiddag
Tijdens de zangworkshop heb je de gelegenheid om ‘jouw’ nummer met de zangdocent door te nemen, zodat je het straks helemaal onder de knie hebt. In de workshop podiumpresentatie/tekstbeleving krijg je tips en adviezen over hoe je jouw song het beste kunt overbrengen op je publiek. Je eindpresentatie van die dag wordt gefilmd, zodat je jezelf later terug kunt zien en horen – heel leerzaam!

Stap 6 – Repeteer met de band
Tijdens de bandrepetitie kun je jouw nummer met de band doornemen. Ook dit wordt weer gefilmd en aan de hand van dit filmpje krijg je per mail nog wat laatste aanwijzingen van de zangdocent.

Stap 6 – Ga los op het podium!
Dan het optreden ?
Dat is op zondagmiddag tussen 16.00 en 18.30 uur. Je bent uiterlijk een half uur voor aanvang aanwezig. En dan mag je los!!!!! Van café JP Coen krijg je twee consumptiebonnen. De fotograaf maakt foto’s van de optredens, een aantal dagen daarna ontvang je per mail een blijvend aandenken aan jouw moment of fame!

Geniet lekker na
Na afloop van het evenement eten we met alle zangers en de band een simpel hapje in café JP Coen, om nog lekker even na te praten.

Enthousiast?
Meld je aan!